• Quick access
  • Announcements
  • Duyurular

    Makale gönderimi için tıklayınız. https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    Dergimizin makale gönderme işlemi Dergipark

    üzerinde gerçekleşmektedir: https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    Makale gönderimi için Dergipark sitemizi kullanınız:

    https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    TR DIZIN 2020 Etik Kriterleri  kapsamında, dergimize 2020 yılında gönderilen ve gönderilecek olan yayınlar için Etik Kurul Belgesi zorunlu olacaktır. Bu kapsamda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için makalenin yöntem bölümünde ilgili Etik Kurul Onayı ile ilgili bilgilerin (kurul-tarih-sayı) yer verilmesi gerekecektir. Bu nedenle dergimize makale gönderimi yapacak olan aday yazarlarımızın ilgili kriteri göz önünde bulundurarak makalelerini düzenlemeleri önemle rica olunur.

     

     

     


Ünlü Tatar Âlimi Prof. Dr. Mirfatih Zekiyev (2003-2012 Yılları Arası)
(The Famous Tatarian Scholar Prof. Dr. Mirfatih Zakiyev (Between 2003 And 2012) )

Author : Ahmet Turan TÜRK    
Type : Copyright
Printing Year : 2013
Number : 2/2
Page : 179-202
Doi Number : http://dx.doi.org/10.7884/teke.180


Özet
Ünlü Tatar âlimi Prof. Dr. Mirfatih Zekiyev 1928 yılında doğmuş ve bu yıl 85 yaşına ulaşmıştır. Bilim âlemine adanmış bir ömrün sahibi olan Zekiyev Türk Dili, özellikle de Kazan-Tatar Türkçesi üzerine yapmış olduğu çalışmalar ile Türkoloji alanında ün salmıştır. Prof. Dr. Mirfatih Zekiyev’in Türk dili ve Türk tarihi üzerine yaptığı çalışmalar bilim âleminde son derece ciddi yayınlar olarak değerlendirilmektedir. Sadece akademik değil, bürokrat kimliğiyle de Türk ve Tatar dünyasında faaliyet gösteren Prof. Dr. Mirfatih Zekiyev, Türk dünyasının en önemli kişiliklerinden biridir. Bu çalışmada, Prof. Dr. Mirfatih Zekiyev’in kısa bir öz geçmişi ve 2003- 2012 yılları arası yaptığı bilimsel çalışmaların bibliyografyası yıllara göre verilecektir.

Anahtar Kelimeler
Prof. Dr. Mirfatih Zekiyev, Türk Dili, Türk Tarihi, Bibliyografya.

Abstract
The famous Tatarian scholar Prof. Dr. Mirfatih Zakiyev was born in 1928 and he is 85 years old now. Zakiyev who has a life dedicating to science has become famous in the field of Turcology with his studies about Turkish Language, especially on Kazan-Tatarian Turkish. His works on Turkish language and Turkish history are evaluated as extremely serious publications by scientists. Prof. Dr. Mirfatih Zakiyev who is active in Turkish and Tatarian world not only as an academician but also as a bureaucrat is one of the most important figures of Turkish world. In this study, Prof. Dr. Mirfatih Zakiyev's short autobiography and the bibliography of his works between 2003 and 2012 will be given by years.

Keywords
Prof. Dr. Mirfatih Zakiyev, Turkish Language, Turkish History, Bibliography.

Adress :Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Derneği Karaman Mahallesi, Fulya Sokak, No 1 Nilüfer / Bursa
Phone :+90224 2941652-41885 Fax :+90224 2941897
Email :tekedergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri