• Quick access
  • Announcements
  • Duyurular

    Makale gönderimi için tıklayınız. https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    Dergimizin makale gönderme işlemi Dergipark

    üzerinde gerçekleşmektedir: https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    Makale gönderimi için Dergipark sitemizi kullanınız:

    https://dergipark.org.tr/tr/pub/teke

     

    TR DIZIN 2020 Etik Kriterleri  kapsamında, dergimize 2020 yılında gönderilen ve gönderilecek olan yayınlar için Etik Kurul Belgesi zorunlu olacaktır. Bu kapsamda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için makalenin yöntem bölümünde ilgili Etik Kurul Onayı ile ilgili bilgilerin (kurul-tarih-sayı) yer verilmesi gerekecektir. Bu nedenle dergimize makale gönderimi yapacak olan aday yazarlarımızın ilgili kriteri göz önünde bulundurarak makalelerini düzenlemeleri önemle rica olunur.

     

     

     


ALMAN DİLİNİN ÖĞRETİMİNDE KARŞILIKLI İLİŞKİLER KURMANIN PRAGMATİK DİDAKTİK AMACI
(THE PRAGMA DIDACTICS PURPOSE OF ESTABLISHING MUTUAL RELATIONSHIPS IN THE TEACHING OF THE GERMAN LANGUAGE )

Author : Mehbare GERİBOVA    
Type : Copyright
Printing Year : 2022
Number : 11/1
Page : 341-347
Doi Number : http://dx.doi.org/10.7884/teke.5478


Özet
Modern zamanlarda, kültürlerarası ilişkilerin ve değişimlerin genişlemesi, toplumun her alanında küreselleşmenin güçlendirilmesi, eğitim programlarının reformu, yabancı dil çalışmalarında her türlü konuşma faaliyetinin geliştirilmesini sağlar. 1970'lerin başlarında, yabancı dil öğretim yöntemleri alanında pragmatik didaktiğin Almanya'da zaten mevcut olması Alman dili öğretim yöntemleri tarihinden bilinmektedir. Ancak birçok araştırmacı, didaktik yerine iletişim becerilerinin geliştirilmesinin ve bu etkinliğin dil ediniminde üstün olduğunu düşünmüştür. Almanca öğretiminde iletişim kurmanın pragmatik - didaktik amacı, çalıştığımız alanın ana görevlerinden biridir. Karşılıklı iletişim becerileri, Almanca konuşanlarla iletişim ilişkilerini belirler. İletişim becerilerini geliştirmek için, gerekli uygulama formları ve pragmatik bilginin otomatik aktarımı gereklidir. Bu süreçte, iletişim sırasında katılımcıların fikirlerinin iletilmesi, dil bilgisi, becerisi ve alışkanlıklarının oluşması ve gelişmesi için bir temel oluşturur. Verilen eğitim, Almanca iletişim kurmanıza ve sosyal bağları güçlendirmenize olanak tanıyan bir faaliyet türüdür. Yabancı dil öğretiminin temeli, diğer becerilerin yanısıra, sosyal iletişim becerilerinin oluşturulması ve şekillendirilmesi, sosyal aktiviteler, insan ilişkileri ve etkileşimleridir.

Anahtar Kelimeler
Kültürlerarası iletişim, pragmatik amaç, sosyal faktör, iletişim becerileri, bilgi ve beceriler.

Abstract
In modern times, the expansion of intercultural relations and changes, the strengthening of globalization in all spheres of society, the reform of educational programs, the development of all kinds of speaking activities in foreign language studies. It is known from the history of German language teaching methods that pragmatic didactics in the field of foreign language teaching methods already existed in Germany in the early 1970s. However, many researchers have thought that the development of communication skills instead of didactics and that this activity is superior in language acquisition. The pragmadidactics purpose of establishing mutual communication relations in the teaching of the German language is one of the main tasks of the field we are studying. Mutual communication skills determine communication relations with German speakers. To develop communication skills, appropriate forms of application and automatic transmission of pragmatic knowledge are necessary. In this process, the transmission of participants' thoughts during communication creates a basis for the formation and development of language knowledge, skills and habits. The training is a type of activity that allows you to communicate in German and strengthen social relations. The basis of foreign language teaching is, among other skills, the creation and formation of social communication skills, social activities, relationships and interactions of people.

Keywords
Intercultural communication, pragmatic goal, social factor, communication skills, knowledge and skil

Adress :Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Derneği Karaman Mahallesi, Fulya Sokak, No 1 Nilüfer / Bursa
Phone :+90224 2941652-41885 Fax :+90224 2941897
Email :tekedergisi@gmail.com

Web Yazılım & Programlama Han Yazılım Bilişim Hizmetleri