Açık Erişim Politikası


Uluslararası Türk Edebiyatı Kültürü Eğitimi Dergisi'nin yayın süreci, bilginin ve bilimin tarafsız ve özgür bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Dergimiz bu amaçla Budapeşte Açık Erişim Girişimi tarafından tanımlanan açık erişim politikasını takip etmektedir. Belirtilen standartlara uyulması ve bilimsel bilginin kullanımına atıfta bulunulması kaydıyla, kopyalama, yazdırma, çoğaltma vb. tüm kullanım hakları (ticari kullanım ve içerik değiştirme hariç) Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile sunulmaktadır. Okuyucular derginin tüm bilimsel yayınlarından dergiye üye olmadan ve herhangi bir ücret ödemeden faydalanabilirler.

Kaynakça Paylaşımı: Evet
Uluslararası Türk Edebiyatı Kültürü Eğitimi Dergisi, I4OC standartlarına uygun kaynakça paylaşımında bulunmaktadır. I4OC standartları, referansların yapılandırılmış, ayrılabilir ve açık olmasını ister.

Telif Hakkı Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Derneği'nde Bir makaleyi yayınlamak ve kullanıma sunmak için, o çalışma için sizden yayın hakları almamız gerekiyor. Bu nedenle, dergilerimizden birinde yayın yapan yazarlardan, bize gerekli yayın haklarını sağlayan bir yazar sözleşmesi imzalamalarını istiyoruz. Bu, taslağınız hakem değerlendirmesi sürecinden geçtikten, kabul edildikten ve üretime geçtikten sonra olacaktır. Ardından, Üretim ekibimiz size tüm ayrıntıları içeren bir e-posta gönderecektir.

http://tekedernegi.org/index.php/hakkimizda