Depo Politikası


Yazarın Arşivleme Politikası
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi Açık Erişimli bir dergi olduğundan, yazarlar makalelerini CC BY lisansı şartlarına göre kamuya açık hale getirme hakkına sahiptir:
CC BY-NC
CC BY-NC 4.0 lisansı altında yayın yapan yazarlar, makalelerini ticari olmayan web sitelerinde ve depolarda paylaşabilir ve dağıtabilir.
Açık erişimli içerik için yönergeleri yeniden kullanma

Açık Erişimli makaleleri yayınlarken, dağıtırken veya yeniden kullanırken, dergi orijinal yayın yeri olarak açıkça atfedilmeli ve doğru alıntı detayları verilmelidir. Yazarlar, yayınladıkları makalenin URL'sini / doı'sini, Kayıt Sürümüne ek olarak herhangi bir depoya da yatırmalıdır.

Makalelerini Açık Erişim lisanslarının şartlarına uygun hale getirirken, yazarları Kayıt Sürümünü yatırmaya şiddetle tavsiye ederiz. Bu, kesin sürümün makalenize bu tür depolardan erişenler tarafından kolayca erişilebilir olmasını garanti eder ve makalenizin doğru alıntılanma olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Makalenizin yayınlanma aşamalarında ilerledikçe farklı sürümlerini paylaşmanın birçok yolu olduğundan, aşağıdaki gibi bir özet sağlanır.

Makale sürümleri

Yazarın Orijinal Makalesi (AOM)

O nedir? Orijinal makalenizi hakem incelemesi için bir dergiye göndermeden önce.

Nasıl paylaşabilirim? Aom'nuzu sosyal medya aracılığıyla, bilimsel bir işbirliği ağında, kendi kişisel web sitenizde veya ticari olmayan kullanıma yönelik bir ön baskı sunucusunda (örneğin arXiv, bioRxiv, SocArXiv, vb.) İstediğiniz kadar paylaşabilirsiniz.). Bir ön baskı sunucusunda deftere nakil yinelenen yayın olarak kabul edilmez. Aom'nuzu herhangi bir yere göndermeye karar verirseniz, kabul edildikten sonra makalenin aşağıdaki şekilde yayınlanmak üzere kabul edildiğini kabul etmenizi rica ederiz:

"Bu makale Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi'nde yayımlanmak üzere kabul edilmiştir.”

Kabul edilen makale (AM)

O nedir? Makaleniz yayına kabul edilirse, Kabul Edilen Makale olur. Bu sürüm akran değerlendirme sürecinden geçmiş ve bir dergi editörü tarafından kabul edilmiştir. Yazı İşleri Müdürlüğünden kabul e-postasını aldığınızda, gelecekteki gönderiler için am'nizin bir kopyasını saklayın.

Nasıl paylaşabilirim? Kabul Edilen Makalenizi (AM) kabul edildikten sonra istediğiniz zaman gönderebilirsiniz (buna Facebook, Google grupları ve Linkedın'e gönderme ve Twitter'dan bağlantı verme dahildir). Çalışmanızın alıntılanmasını teşvik etmek için, yayınlanan am'nizden yayınlanan makaleye DOI de dahil olmak üzere aşağıdaki metinle bir bağlantı eklemenizi öneririz:

“Bu, Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi'nde [yayın tarihi], [Makale DOI]'de yayınlanan bir makalenin Kabul Edilmiş bir El Yazmasıdır.”

Kayıt Sürümü (VOR)

O nedir? Bu, makalenizin kopyalanmış, dizilmiş, meta veriler uygulanmış ve bir DOI (Dijital Nesne Tanımlayıcısı) tahsis edilmiş son, kesin, alıntılanabilir sürümüdür. Bu yayınlanmış sürümüdür.

Nasıl paylaşabilirim? Yayında, doı'yi kullanarak vor'a bağlantı verebilir veya makale pdf'sini ticari olmayan web sitelerine ve depolara gönderebilirsiniz.

Makalenizin farklı sürümlerini bağlama

Makaleniz yayınlandığında, AOM ve am'nizi çeşitli yerlerde zaten paylaşmış olabilirsiniz. Aşağıdakiler gibi bazı metinler ekleyerek bunları yayınlandıktan sonra vor'a bağlamak iyi bir fikirdir:

"Bu, Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi'nde [yayın tarihi] yayınlanan ve [Makale DOI] adresinde yer alan bir makalenin [Kabul Edilen El Yazması / Yazarın Orijinal El Yazmasıdır].”

Doı'yi içeren bir bağlantı kullanılarak makale indirmeleri, Altmetrik veriler ve alıntıların tümü izlenebilir ve harmanlanabilir. Tüm bu veriler, çalışmanızın etkisini değerlendirmenize yardımcı olabilir.

Detaylı bilgi için tıklayınız:  http://tekedernegi.org/index.php/hakkimizda